MARIAMI PREMIUM (PIAROM)

- Kurma Mariami, juga dikenali sebagai kurma Piarom atau ‘Kurma Coklat’, boleh dikatakan sebagai salah satu jenis kurma semi-kering yang paling lazat di dunia.

- Kurma Mariami mempunyai rasa dan rupa yang unik dan dianggap salah satu jenis kurma yang paling mahal kerana pengeluarannya esklusif di Hajiabad.

- Ciri-ciri: Berbentuk panjang, kurus, berbentuk bujur, dengan kulit nipis dan berwarna hampir hitam. Ia mempunyai saiz 3-5cm (lebih besar daripada jenis kurma lain), dan dianggap semi-kering kerana kandungan kelembapan yang rendah iaitu kurang daripada 15%, lebih rendah daripada jenis kurma lain.

- Kandungan nutrisi dan manfaat kesihatan: Sama seperti jenis buah kurma lain, kurma Mariami mengandungi nutrien penting, termasuk – antara lain – vitamin (A, B, C dan E), mineral, zat besi, potasium, magnesium, mangan, protein, serat, karbohidrat dan gula ringkas. Kurma Mariami adalah sumber serat yang besar, menggalakkan kesihatan pencernaan. Kerana kadar potasium yang tinggi, kurma Piarom dapat membantu menjaga tekanan darah yang sihat dan kadar magnesium yang tinggi bermanfaat untuk otot dan saraf. 

- Kurma Mariami dari Labeyla Sweets adalah Kurma Mariami Gred Premium (Piarom) . Rasanya sangat sedap dan tak akan rasa jemu mengunyahnya. Rasanya tidak terlalu manis.

**Setiap pembelian mana-mana 3 pack kurma:

PERCUMA!!!

1 PACK SULTANA DATES (100GM)

KURMA MARIAMI PREMIUM JUMBO

  • Product Code: KURMA MARIAMI PREMIUM JUMBO
  • Availability: In Stock
  • RM25.00
  • RM18.00


Available Options