KURMA SUKKARI ROTHAB PREMIUM

- Kurma Sukkari dikenali juga dengan nama Raja Kurma atau Kurma Susu.Berasal dari Arab Saudi,merupakan kurma yang paling disukai di Timur Tengah.

- Ciri-ciri: Kurma Sukkari berukuran besar,bentuknya seakan segi tiga.Kurma berwarna coklat terang dan bahagian hujungnya sedikit keras dan rangup berwarna kuning cair. Isinya tebal. Rasanya sangat lembut sehingga terasa seakan mencair di mulut apabila dimakan.

- Sukkari sentiasa menjadi kurma pilihan jemaah haji dan Umrah. Ia salah satu kurma yang menjadi pilihan untuk dibawa pulang. Juga disukai oleh penduduk Arab tempatan.Sukkari adalah kurma kebanggaan Arab Saudi dan sering dihidangkan di acara pesta perkahwinan juga di majlis keramaian. Sukkari telah menjadi salah satu hidangan para Raja sejak masa lampau .Sukkari menjadi pilihan kerana khasiatnya.

- Kurma ini lembut dan  manis. Jenis kurma Sukkari dikenal untuk penyembuhan dan sangat berkhasiat. Sukkari dapat menurunkan kolesterol, mencegah kerusakan gigi dan juga membantu menghilangkan kelelahan. Jenis kurma Sukkari popular di wilayah Al Qaseem dan ianya menjadi tempat pengeluar kurma Sukkari ini.

- Kurma Sukkari dari Labeyla Sweets adalah Kurma Sukkari Rothab Premium yang berkualiti dan antara jenis Sukkari yang terbaik. Buahnya lembut, isinya tebal dan manis.

**Setiap pembelian mana-mana 3 pack kurma:

PERCUMA!!!

1 PACK SULTANA DATES (100GM)

KURMA SUKKARI ROTHAB PREMIUM

  • Product Code: KURMA SUKKARI ROTHAB PREMIUM
  • Availability: In Stock
  • RM20.00


Available Options