MAZAFATI BAM AAA (BOX 450GM)

- Kurma Mazafati(ruthab), juga dikenali sebagai Kurma Kimia dan kurma Bam (berdasarkan rantau di mana kurma seperti ini ditanam)

- Menjadi salah satu dari pelbagai jenis buah kurma di Iran. Ia mungkin jenis kurma yang paling popular dan terkenal. Dijangka bahawa kurma Mazafati menyumbang 20% daripada jumlah eksport kurma di Iran. Dengan rasa yang unik, ia dianggap sebagai salah satu yang paling lazat berbanding jenis lain.

- Ciri-ciri: Kurma Mazafati berwarna gelap, lembut, berisi, manis dan agak kering. Ia adalah kurma bersaiz sederhana, biasanya sekitar 2.5-4.5cm, dan mempunyai kandungan kelembapan yang agak tinggi iaitu 32-35%. Ia dimakan sebagai kurma segar.

- Pengambilan kurma Mazafati yang kerap dapat membantu untuk meningkatkan tenaga, menguatkan saraf, merawat anemia, meningkatkan ingatan dan kecerdasan, memperbaiki kulit, menggalakkan kesihatan pencernaan dan jantung yang baik juga dapat membantu mencegah masalah pencernaan dan sembelit.

- Kurma Mazafati pilihan Labeyla Sweets adalah Kurma Mazafati Bam AAA.  Berkualiti premium dan didatangkan siap berkotak dengan berat 450gm. Jika anda sukakan kurma yang manis, berisi dan lembut, Mazafati pilihan tepat untuk anda!.

**Setiap pembelian mana-mana 3 pack kurma:

PERCUMA!!!

1 PACK SULTANA DATES (100GM)

KURMA MAZAFATI BAM AAA (BOX 450GM)

  • Product Code: KURMA MAZAFATI BAM AAA (BOX 450GM)
  • Availability: In Stock
  • RM20.00


Available Options